KASTELUM

ПРЕДИМСТВА НА

КАСТЕЛУМ ТЕХНОЛОГИЯТА

Технологията за изграждане на нискоенергийни сглобяеми къщи със стоманена конструкция не е нещо ново и е добре позната на конструкторите и проектантите. В наши дни той е признат като високо устойчив метод и все повече специалисти са склонни да използват този конкретен тип строителство.

Стоманата ефективно се използва за промишлени и търговски сгради, поради възможността да се издигнат светли, открити, проветриви пространства с минимални загуби. Също така, всички комуникации по време на процеса на изграждане могат да бъдат скрити в преградите, които позволяват да се избегнат окачени тавани и допълнителни подови настилки или други използвани методи.

С тази технология можете да реализирате всеки желан проект

изображение за нас
Всяка нова технология, продукт и метод винаги предизвиква критика. Същото е със стоманата.Но нека да разгледаме по-отблизо: Този тип сглобяеми къщи са изградени от предварително произведени елементи, прецизно проектирани за всеки конкретен проект. Тези елементи, наречени стоманени рамки, се фиксират заедно с помощта на самонавиващи се винтове. Скелетът, който е сходен с дървения, е изпълнен с минерална вата, отвън с гипсфазерна плоскост. Няма проблем и с видовете покривни покрития. Всичко зависи от проекта, който Вие и Вашият архитект искате да реализирате.

Технологията за изграждане на стоманената конструкция е невероятно бърза и може да отнеме до 3 месеца за изграждането на цялата къща. Например, инсталирането на стоманената конструкция отнема приблизително 5-6 дни, ако говорим за дом с площ 150 м.2. Такова предимство във времето означава и спестяване на пари. За сравнение, използвайки традиционните видове строителство, това ще Ви накара да изчакате поне 2 години за вашата мечтана къща. Никакви метеорологични условия освен силни ветрове не могат да повлияят на процеса на монтиране на стоманената конструкция. Можете да продължите работа на място през цялата година, без рискове и загуби.

Поради ниското тегло на конструкцията, фундаментът не изисква да бъде масивен. Това означава, че започвате да спестявате разходи от самото начало, тъй като основата е една от най-скъпите части на сградата. Леката конструкция също предотвратява бъдещото движение на основата.

При този тип строителство няма да се сблъскате с проблеми, свързани с пукнатини по стените. Стоманата не се свива, деформира или разлага. Стоманата не корозира, докато е покрита с цинк или смес от цинк и алуминий, за да я предпази от корозия. Този тип строителство може да се използва на места с влажен климат. Освен това няма да мислите за термити или каквито и да било други вредители, които могат да навредят на Вашия дом.Висока степен на рециклиране – стоманата може да се използва стотици пъти, без загуба на свойствата. Отпадъците по време на изграждането са незначителни и се избягват вредни вещества, като лепила, консерванти или импрегнанти.Счита се, че сградите със стоманена конструкция са с висока енергоефективност, въпреки високата топлопроводимост на стоманата. С помощта на допълнителна изолация можете да направите къщата си ниско-енергийна или дори пасивна.

Ако искате да получите достъпен, устойчив и построен в кратки срокове дом, доверете се на системата Лека Стоманена Конструкция

ТЕХНОЛОГИЯ

ЛЕКА
СТОМАНЕНА
КОНСТРУКЦИЯ

Иновация в строителството

Системата Лека стоманена конструкция е идеално подходяща за построяване както на малки, така и на големи сгради.
Предлагаме на нашите клиенти строеж на:

1. Еднофамилна самостоятелна къща
2. Свързана къща
3. Самостоятелна многофамилна къща
4. Сгради за обществено ползване - училище, детска градина, здравен център
5. Търговски сгради - магазин, търговски център, производствено или складово хале
6. Строителство вътре в сградата - вътрешни стени в по-големите сгради

ЗАЩО ДА НИ ИЗБЕРЕТЕ

Предимства на
Кастелум технологията

външна стена
вътрешна стена
Изгодните цени на Кастелум ООД ще Ви изненадат, но и от техническа гледна точка нашите постройки притежават много предимства в сравнение с конвенционалното строителство:

1. Устойчивост на вложените материали
• Стоманата е материал, който не може да ви разочарова. Тя е стабилна, надеждна и не си променя формата и характеристиките както дървото. През целия си жизнен цикъл, дървото се напуква, осуква, изсъхва и страда от нападения на вредители, които съкращават живота му.

2. ОГЪН? НЕ!
• Използваме модерни, неподдържащи горенето материали във всички слоеве на конструкцията, които съответстват на най-строгите противопожарни норми.

3. Проблеми с остатъчна строителна влага? НЕ!
• Основното строителство не включва мокри процеси, което намалява остатъчната строителна влага до минимум.

4. Мухъл? НЕ!
• Системата на Lindab използва поцинковани стоманени профили, минерална вата и армирани гипсови плоскости. Тези продукти са устойчиви на влага и позволяват преминаването на водни пари. Системата е подходяща за хора страдащи от алергии.

5. Вредители? НЕ!
• Влагаме материали, които не могат да бъдат използвани като храна за вредителите.

6. Загуба на топлина? НЕ!
• Термоизолацията се полага на ролки или плочи между носещите профили. Процесът е лесен, интуитивен и дава възможност ефективността да бъде ревизирана преди монтаж на финишните слоеве.

подова конструкция
покривна конструкция
SHOPPING CART